Coachella: är det en bra festival?

Med över 40 00 besökare så var Coachella en av årets största festivaler. Tre-dagars-festivalen som attraherar några av de bästa artisterna i hela världen gör det svårt för andra festivaler runt om i världen att konkurrera med den här festivalen. Kulturen kring validering och självbekräftelse tycks vara inrotat i festivalens kultur – men vad gör det? Men det gör att artisterna som gästar festivalen är några av hip hop-världens största artister. Med artister som the Weeknd, Beyoncé och Eminem.  

Det positiva med Coachella

Men det finns något positivt som kommer ur det här. Coachella är en testgrund för den globala dekonstruktionen av pop. Och du kan komma över allting i dessa dagar av internet så är chansen att Coachella kommer ge dig chansen att komma in på någon av de globala topplistorna när det kommer till musik – och det kommer garanterat ge dig ytterligare en plats att få uppträda på Coachella återigen.  Men för många så tar drömmen om att en dag bli en av världens största musikartister slut redan innan de har släppt sin första låt. Post Malone talade med känslor över hur han uppmanar alla som en gång var i hans situation att fortsätta jaga sin dröm för man vet aldrig när den kommer att slå igenom. Därför ska man aldrig sluta innan man har fått det erkännandet man är värd. Men det finns flera anledningar än att bli populär som man kan bli en artist. Väldigt många gör det bara för att de älskar att göra musik.

Norsk DJ

Ta det norska underbarnet DJ Kygo som spelade på huvudscenen på fredagen under festivalen. Hans internationella superlåtar som har blivit lyssnade av fler än hundratals miljoner människor trots att det låter som att någon besöker tandläkaren är svårt att slå. Men publiken älskar honom. Och när hans spelning börjar är det svårt att se varför man inte älskar honom. Det är något med den moderna musiken idag som är så bra och det är just av den anledningen som de allra flesta väljer att besöka den här festivalen. Det ligger i linje med den popmusik som släpptes redan på 80-talet. Då var det ABBA som hela världens ögon var på och Sverige har inte varit ett land som har legat i efterkant när det kommer till att exportera musik sedan dess. Det finns flera berömda artister som har slagit igenom på en internationell scen och kanske mest berömd är inte en artist utan en producent. För vad säger du, när vi säger Max Martin?

Samhällskritik?

På en annan scen uppträder St Vincent med hennes femte album Masseducation. Men hennes musik är långt ifrån den moderna popmusikens tomma rader. Hennes vassa kritik mot de potentiella riskerna som finns i dagens digitala samhälle ekar genom festivalen samtidigt som besökarna gungar huvudet till takten. Det finns helt enkelt fler skäl än ett att besöka Coachella. För de fortsätter att attrahera de artisterna som är de mest inflytelserika för varje år. Och nästa år har kanske trenderna skiftat från tomma poprader till samhällskritisk lyrik som vi var van vid på 70-talet.

Inlägg skapade 22

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen