En misslyckad festival

På fredag spelar tonårsgruppen the Regrettes en riktig fest inne i Sonora-tältet där de uppmanar till moshpits och gruppsång. Och på lördag eftermiddag spelar David Byrne på utomhusscenen iklädd u kostym samtidigt som han ska hålla i en modell av en hjärna. Han ställer ner hjärnan och börjar en presentation av intränad dans och intressanta konversationer. Han spelar klassiker som Once in a Lifetime och huvudsången i hans nya album American Utopia. Vi är bara turister i det här livet. Bara turister, men vyen är vacker.

SZA var en besvikelse

Under SZA känns det som att förväntningarna inte matchar med resultatet. Efter hennes fem grammy-nomineringar så blev uppträdandet allt förutom en succé. Hon öppnar upp med the Weeknd på huvudscenen och kommer hela 10 minuter sen vilket gör att hon måste skippa fler än en låt från hennes spelning. Det är då vi ser den första indikationen av hennes nerver. SZA plats av de inbokade artisterna kan rättfärdigas genom hennes succé av albumet Ctrl men hon är inte redo för det här ännu. Hon sjunger Supermodel och dansar på scenen. Hennes andra låt Go Gina klär hon av sig i en rosa two-piece samtidigt som hon sjunger den återstående låten med jeansen nere vid hennes fötter. Tanken är att det ska kopplas samman med hennes intima lyrik men hennes nervösa intryck gör att hennes fulla kraft i rösten inte kommer fram. Tyvärr var den här spelningen en besvikelse.

Ett undantag?

Det är barn överallt som skriker över internets pojkband. Och utanför Mojave-tältet på lördagskvällen är det omöjligt att komma nära dem. De som kommer in i tältet använde sig av ord som inspirerande för att beskriva vad de just sa. Faktum är att en grupp som Brockhampton inte skulle existera utan Odd Futures Tyler the Creator vars scen är som tagen ur ett konstverk från 2017 Flower Boys album. Han hoppar omkring på scenen. Ibland med hjälp av en lyftkran. Men en publik som helst väntar på Beyoncé kan inte leva upp till den energin han försöker förmedla från scenen.

Ett misslyckande

Festivalen är tyvärr därför som helhet något av ett misslyckande och det som vittnar om det är just den sista artisten som uppträder. Regnet faller över arenan och i takt med att människorna blir allt kallare försvinner också energin från dem. Det som var upplagt för succé för den här festivalen är tyvärr blott ett minne för när skuggan har lagt sig över staden så är det ingenting kvar förutom de krossade drömmarna från många av de besökarna som förväntade sig deras version av Woodstock. Frågan om festivalen kan hämta sig från det här kvarstår. Och tidigare år har kritik riktats mot festivalen på grund av den bristande energin från så väl artister som publik. Men arrangörerna för festivalen har inte antytt att det finns några anledningar att lägga ner den och så länge det fortsätter att komma besökare till festivalen så tror inte vi heller att den kommer att läggas ner inom en snar framtid. Vi kan bara hoppas på att nästa års festivalen är bättre än så här.

Inlägg skapade 22

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen