Sommarens festivaler i UK

Det är den tiden på året igen då du – ja du, alla ni unga personer tar med er era trendiga väskor och er perfekta hy och använder er av mamma och pappas välförtjänade pengar eller använder er av de små summorna ni lyckades spara ihop under era extraknäck för att betala 2 000 kronor för att åka till en festival där ni kan passa på att kliva runt i leran samtidigt som ni lyssnar på någon av världens mest populära artister under regnet. Härliga tider. Eller du kanske redan har gjort det – det är trots allt redan augusti. Det som man måste säga är helt enkelt att festivalerna finns och vi i Sverige älskar att gå på dem – kanske till och med mer än i andra länder.

Sverige som festivalnation

Vi gav födelse till Abba och sedan dess har vår musikådra dunkat hårt. Här hittar du fler än 10 festivaler varje sommar vare sig du gillar pop, rock eller folkmusik. Men alla festivaler skapas inte likadant och alla som besöker festivalerna är inte likadana. Så vi vill i den här artikeln berätta om några av de festivaler som finns – men inte i Sverige. Nej, utan i Storbritannien. För att trots att vi älskar de festivaler som finns i Sverige så finns det något underhållande med den kulturen kring festivaler i England.

Latitude & Bestival

Latitude är festivalen för alla de som har fyllt 35 men som fortfarande vill känna sig som ungdomar. Här spelar artister som Tom Jones och andra mer eller mindre kända artister. Eller ja, i alla fall artister som var kända på 80-, och 90-talet. Men det är något underhållande med dessa föråldrade personer som fortfarande lever i tält och super sig fulla på billig vodka i leran. Bestival är annan festival dit folk åker som tänker att den är ungefär som Coachella men bara mindre. Det här är fel. Den här festivalen är betydligt mindre och det finns ingenting här som går att jämföra med en av världens största festivaler.

Wireless

Om du besöker Wireless är du en av tre personer. Med störst sannolikhet är du mellan åldern 16 och 19 och du studerar för fullt. Du använder alldeles för mycket smink samtidigt som din hy skadas av det. Du går inte till festivalen för att lyssna på musiken utan för att det är ett ställe som alla dina kompisar går till och du bara måste vara där. Samtidigt är det enkelt att få tag på alkohol så din första fylla sker förmodligen under regnet samtidigt som Ed Sheeran av någon anledning spelar på den här festivalen. Du frågar dig själv varför du drack så mycket när du tvingas ringa dina föräldrar som måste komma och hämta dig för att du inte längre vet vem du är, var du är eller vad du har gjort under de senaste tre dagarna. Din iPhone som du fick i julklapp har självklart gått sönder i kombination med att du har tappat bort plånbok och resterande tillhörigheter som du tog med dig till festivalen.

Inlägg skapade 22

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen